fredag 20 maj 2011

Oh, en sån underbar dag!Idag har jag och väninnan varit på en Österlentur. Tänk så mycket vackert det finns i närmiljön! Med kylväskan fullpackad gav vi oss iväg på vår 23 mil långa roadtrip. Första fikan tog vi i Kåseberga där vi sedan vandrade upp till Ale stenar. Det är Sveriges största bevarade skeppssättning som uppfördes ca 600 e.Kr. Det är ganska brant upp dit och den består av 59 stycken kvartssandstenar som väger ca 5 ton vardera. Hur i hela friden har de lyckats släpa dit stenarna!? Utsikten är underbar uppifrån toppen och det var härligt att sitta och titta ut över havet som var nästintill spegelblankt.Vi fortsatte sedan längs kustvägen och körde in i småbyar både här och där. Nästa kaffekopp tog vi i nationalparken Stenshuvud. Den är sedan 1986 en nationalpark på 390 hektar. Den består till största delen av lövskog som leder till den ljuvligaste strand. Man måste helt enkelt bara hitta ett par vackra stenar att ta med sig hem som minne!

Nästa anhalt blev musteriet i Kivik där vi inhandlade färskpressad must och andra gotter. Sedan bar det av hemåt. En härlig dag och fulladdade batterier!
Skåne när det är som bäst!

4 kommentarer:

  1. Åh vad skönt med en egendag! Underbara foton!

    SvaraRadera
  2. Det vackraste finns ofta runt hörnet....

    SvaraRadera
  3. Det roliga är att bilderna är tagna med lilla semesterkompaktkameran. Rapsfältet är fotat inifrån bilen med rutan nervevad.

    SvaraRadera