söndag 28 juli 2013

En vecka på Stenebyskolan i Dalsland.


Mitt absoluta favoritarmband just nu. Silvertråd formad till ringar. En del med hjälp av regel och en del för hand för att skapa detta unika armband. Det gick åt en hel del lod.


Vi inspirerade varandra på kursen och det andra stela armbandet gjorde jag min egen version av efter att ett litet frö såtts. Jag lade till en liten berlock av mässing. Pilligt att såga att det lilla hjärtat.. Motringen är öppningsbar och tanken är att man ska kunna byta berlock.


Jag fick för mig att göra ringar av 2 mm tråd som går att kombinera, så kallade stackringar. Där fick jag dela med mig och inspirera flera andra! Jag blev förtjust i tanken att blanda färger och använda olika material. Fyrkantiga ringar fanns inte i min värld innan jag fick den inspirationen av andra på kursen. På bilden (från vänster) syns en slät silverring med en ytte-pytte kula i 24 karats guld, hamrad silverring, mässingsring och en oxiderad, hamrad fyrkantig silverring med blank silverkula.


                                  Två oxiderade släta silverringar med en kopparring i mitten.

 
Nästan samma som ovan, men med en mässingsring i mitten.

 
Här med en hamrad silverring i mitten..
 
 Variationsmöjligheterna är oändliga! Ljust silver som kombineras med mässing eller koppar. Oxiderat med det samma.. Har även köpt 2 mm järntråd som jag ska prova att göra ringar av. Det ska gå utmärkt att löda dem med silverlod. Så nöjd med idén! Älskar mina smala ringar som tränar mig på snabba lödningar :) Har gjort en massa och kan kombinera två mässing med silver mellan, eller två koppar med annan färg mellan.... Fick gjort lite  mer, men detta är ett utdrag från den fantastiska veckan som jag delade med bästaste väninnan!

 
Älskar min fyrkantiga ring!1 kommentar:

  1. Härligt att se dina fina resultat - lika fina på bild som i verkligheten!

    SvaraRadera