måndag 30 april 2012

Betong

Det gick väl sådär.. När jag hällde vatten i det nya fågelbadet inför fotografering, så kom Nero och var alldeles uttorkad. Det slaskades å det vildaste och hela konceptet gick åt skogen!
Men som maken uttryckte det: "Det ser ut som marmor!" Ja, det gör det minsann! Jag fick låna en gjutform till fågelbadet av bästaste väninnan. Jag använde Finja finbetong och formen gör att ytan blir alldeles blank. Det gick bara åt 12 kg torrt bruk och ett par hundra handblandade svordomar.. Titta gärna in till www.former.nu. Grodformen är köpt på Panduro. Egen rekvisita: Ogräs

6 kommentarer:

 1. Ser riktigt snyggt ut! Maken gjorde ett fågelbad i form av ett rabarberblad ett år, men den sprack till vintern, hrm... Hade dessutom vanlig betong.:-/ Om du menar de blå pärlhyacinterna som ogräs, så skriver jag på direkt! De är numera bannlysta hos mig....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mervi!
   Om man gjuter rabarberblad storlek större så måste man armera dem med tex hönsnät. Det finns alltid en risk att betong "sprängs" om det står vatten i dem när det fryser. Jag har både gjort armerade och icke armerade rabarberfat som hos grannarna stått ute i 2 år utan att gå sönder.

   Radera
  2. Roligt men tungt med betong, jag har också gjort stora rabarberfat för många år sedan som stått ute sommar som vinter utan att gå sönder. Undrar varför det är så olika?
   Ps varför tar du inte bort ordverifikationen på kommentarerna, de är sååååååå irriterande :))

   Radera
  3. Tror att jag fixat det nu M-L. Har aldrig tänkt på det..

   Radera
  4. Jo, det är nog så med armering... I vårt fall bidrog nog "ådringen" på bladen, som var tjocka, fatet blev tunt på sina ställen. Men snyggt var det ;)

   Radera
 2. Vackert och skulle verkligen passa till de vackra bladen av betong som är gjorda av dig!

  SvaraRadera