söndag 31 mars 2013

Lavender Buddha


Ja, inte vet jag vad som hänt. Helt plötsligt gör jag en massa smycken till mig själv.Här är ett långt länkat Buddha-halsband i härligt ljuslila ton. Längtar väl efter vår, sol och ny energi..

fredag 29 mars 2013

Lunchpåse, eller skopåse, eller...


Ja, den är liten och söt. Bredd ca 27 cm  och höjd ca 30 cm. Avsydda hörn så att den rymmer en lunchlåda. Min ekonomi tillåter inte restaurangbesök varje gång jag jobbar dag. Här får min lunch, dricka och kanske ett äpple med en  äpplecozy plats.. :) Den rymmer lätt finskorna som du byter om till när du kommer fram till festen. Den är perfekt till lillasyster/lillebror som vill bära hem en påse från affären, precis som du. Ja, den är nästintill perfekt till det mesta!

söndag 24 mars 2013

Virkverkstad


Ett nytt gäng mini-Converse i härliga färger är på gång. Tar sin lilla tid att virka, men de är ju så söta..

lördag 23 mars 2013

Det var en gång en sked..


Detta var en gång skaftet på en silversked som jag fått av min käraste moder.Såga, fila, glödga, hamra, glödga igen, hamra lite till,  lägga i betbad och vitkoka tre gånger.. En underbart sirlig ring. Jag har valt att inte löda ringen, så den går att anpassa något. Själva skeddelen ska få eget liv och det återkommer jag till senare!

Oxiderat silverarmband


Ville ha ett maffigt silverarmband. Ypperligt tillfälle att träna på lödning. 13 ringar i 2 mm silvertråd som borstats och sedan oxiderats. På en av ringarna sitter en liten guldkula. Armbandet kommer att slitas med tiden så att oxideringen blir sådär härligt ruffig.

tisdag 19 mars 2013

Tjatigt?


Jodå, så att....

måndag 18 mars 2013

Blå toner


Blå agater i ännu ett wraparmband till mig själv. Jag kan inte få nog av dessa armband..

söndag 17 mars 2013

Första skapelsen



Det allra första projektet i Sterling silver. Har bara inte kommit mig för att dokumentera den än.  Kommer bilder på ytterligare projekt senare. Vilket hantverk det är! Så många moment och så mycket nytt att lära. Lödningen är fortfarande lite ångestframkallande, men det gäller att se det som en utmaning. Det kan ju inte mer än gå åt skogen! Då får man göra om och göra rätt..

lördag 16 mars 2013

EU-anpassad Apple jacket


Äpplena som man köper i affären är ofta stora och väldigt jämna i storlek. Min lilla röda äpplecozy passade liksom inte. Virkade lite större. Kanske ska man ge bort dem i par..  En liten och en stor- här diskriminerar vi ingen!

Ett hjärta till mitt hjärta


Dottern önskade sig en enkel silverring med ett hjärta på. Det lilla hamrade hjärtat har jag sågat ut och sedan kärleksfullt filat. Ringen blev precis som hon hoppats, ja nästan lite bättre. Modershjärtat sväller av stolthet när det visar sig att hon använder den var och varannan dag. Bra betyg av en 17-årig tjej!

tisdag 12 mars 2013

Apple jacket


På stick-och virkcafé sade Birgitta till mig: "Titta här Malin, jag tror att du kommer att gilla detta!"
Nej, jag gillade det inte- jag älskade det! En liten äpplecozy.. Tack för inspirationen!Onödig, tramsig eller bara fantastiskt underbar!? Jag röstar för att den är alldeles oemotståndlig!! Äpplet till mellis, utflykten eller i lunchlådan kommer aldrig mer att få fula märken. Varför köpa fula plastskydd i affären när denna kärleksfullt tillverkade variant finns? Nu klurar vi på pyjamas till både banan och päron :)  Här hittar du mönster om du vill ge bort lite kärlek (mönster på engelska).

måndag 4 mars 2013

Desi


Mitt senaste wraparmband av facetterade agater i underbar färgmix. Mitt alldeles egna, som jag gjort för att det ska matcha min Desigual axelbandsväska som jag äntligen unnat mig. Lite färg, fart och fläkt nu när alla vårtecken börjat komma.