onsdag 29 februari 2012

Vinnaren är dragen!


Här kör vi med den gamla goda stilen. Handskrivna lappar i ett skånskt grötfat. Nyuppstigna dottern fick dra en lott och vinnaren blev:  ANNA med bloggen BLOGGTÄVLINGAR. Grattis!
Maila mig dina adressuppgifter, så kommer vinsten hem till dig med posten!
Tack alla ni andra som ville vara med i min utlottning!
PS. Det här med att ha tävlingsbloggar verkar vara ett ganska vanligt fenomen. Dvs, en blogg där man bara skriver och tipsar om tävlingar som man deltar i. Verkar ju kunna löna sig :) DS.

måndag 27 februari 2012

Gott & blandat


Ett stilrent halsband helt i metall till härliga Biggan!


Ett låångt halsband helt i sötvattenspärlor till snofsiga, svartklädda Anki!


Två armband, bara sisådär..




Ett långt läderhalsband med texten HOPE TRUST LOVE DREAM på ringen. En stjärna symboliserar att man ska sikta mot stjärnorna, korset tro, vingen änglavakt och tofsen är där för lite glamour ;) Ja, försökte liksom klämma in hela alltet...

lördag 25 februari 2012

One piece fjäderörhänge

Detta läckra örhänge mäter från öronkrok till nedersta fjäderspetsen ca 26 centimeter. Uppe vid kroken hänger en liten strassberlock.

torsdag 23 februari 2012

It´s a wrap!


Har kanske snöat in lite på wraparmband.. Men så blir det ju ofta när man börjar med något nytt som man tycker är kul. Har använt mig av mörkgrå, facetterade tjeckiska glaspärlor i storleken 6 mm.

Morgonens lilla pyssel

Jag känner väldigt många bokmalar.. Det är aldrig fel med ett personligt bokmärke i present. Annika Messing med bloggen Virkverket har skapat detta lilla monsterbokmärke. Mönstret hittar du här.

onsdag 22 februari 2012

2-radigt wraparmband


Jag är personligen mer förtjust i sten än i glas. Jag vet inte vad detta är för halvädelstenar, men jag tycker att färgskiftningarna gör armbandet levande. Det finns risk för att detta armband kommer att bli mitt eget!

måndag 20 februari 2012

Karma

Känt skånskt ordspråk: " Ibland kommer ödet och biter dig i röven!"
Okej, hittade kanske på lite själv..
Har ju gjort ett tidigare inlägg: http://malinean.blogspot.com/2011/06/cirkeln-ar-sluten.html.
Ja, nu har vi vunnit samma pris i lotteriet två gånger, fast i olika färger.  Jag fattar!



Jag har sett storheten!
Förlåt mig för att jag har syndat.. Skulle jag kanske kunna få en i klarglas också!?

3-radigt wraparmband

Tekniken börjar kännas hemtam och arbetet flyter på i ett jämnt tempo. Nu har jag hittat favorittråden som jag kommer att använda framöver. Här har jag använt 6 mm stora tjeckiska facetterade glaspärlor i en svagt grå/blå nyans.


torsdag 16 februari 2012

Svart och rött

Fick en förfrågan om ett armband i svart och rött. Det har jag aldrig testat tidigare, men kommer definitivt att göra om det.


Lite rock i vardagen är ju aldrig fel..

tisdag 14 februari 2012

Två långa

Älskar långa halsband! Här har jag använt mig av vit jade och massor av silverpläterad metall!


Frostad bergskristall, svart jade, kristallklara glaspärlor och även här en massa silverpläterad metall!

lördag 11 februari 2012

Lime med bling


Dottern nyttjar sällan mammas förråd av pärlor. Dottern och bästaste vännen skapade vid passning av hus och hund vars ett elastiskt armband. De blev fantastiskt fina och jag måste definitivt fotografera dessa. Hoppas att detta blir en tradition! Hmmm, detta var ju inte riktigt vad detta inlägg skulle handla om, men detta armband är till en annan kompis. "Hon skulle vilja ha ett armband i limegrönt"... "Hon gillar strass".. Ja, ibland blir utmaningarna riktigt bra! Jäklar vad det glittrar. Vill hon inte ha det, så kidnappar jag det!

torsdag 9 februari 2012

Åremössa


Köpte mitt nystan Milanogarn för minst ett år sedan, om inte två. Alla pratade om denna läckra pösiga mössa.. 99 kronor fick jag betala. Äntligen tog jag tag i detta projekt! Visst- skitlätt och snabb att sticka, men faktum kvarstår att jag ser ut som en smurf i den. Vill gärna tro att jag ser ut som läckra Smurfan, men sanningen är nog närmre Gammelsmurf!
För 99 spänn får jag en massa annat bra garn! För att inte tala om coolare mössor i affären. Har kanske missat något? Måste nog pimpa mössan lite på nästa stick-och virkcafé..


Over and out!
Love Smurfan

onsdag 8 februari 2012

Tårtarmband!?


Ja, ett armband är det ju... Fick en idé efter någon blogg därute, kommer inte ihåg vilken. Hela det armbandet var virkat i samma garn med en enkel "kulle" på. Men jag tycker nog att mitt är lite finare ;) Har människan blivit tokig tänker ni kanske!?


Tada! Nåldyna för armen! Har redan en sådan som jag köpt alldeles själv, men passformen på handleden är sisådär och man blir betydligt gladare av denna. Själva armbandet har legat färdigt sedan jag fick för mig att göra flera virkade armband pyntade med virkade rosor. Virkade en liten prinsesstårta med en ros som jag också köpt alldeles själv. I botten av tårtan har jag kraftig kartong så att man undviker ofrivillig akupunktur. Sydde först fast hakar att fästa små öglor i. Kopiöst pilligt.. Effektivt och enkelt ska det vara, så jag ändrade till vitt kardborrband fastsytt med maskin.

tisdag 7 februari 2012

Think pink for Valentine & så lite blått..

Tro Hopp Kärlek

Återvänder ofta till mina favoriter bland halvädelstenar..
Bergskristall, rökkvarts och rosenkvarts

Mycket material går det åt, men det är det värt!



                               Kan du göra något armband i blått? Kan jag väl..