tisdag 31 januari 2012

Utlottning av setet Black & white! Tävlingen är avslutad




Har bloggat i två år nu.. Det är en underbar känsla när jag inser att någon annan där ute i världen delar min vardag. Ja, lite underligt är det ibland när man kollar statistiken på blogger :)

Tävlingen/utlottningen är mycket enkel. Lämna en kommentar och du har 1 lott. Länka även från blogg med valfri bild från detta inlägg och du har 2 lotter. Alla kan vara med, även du som inte har någon blogg! Skriv i din kommentar hur många lotter du har. Nu är det ju förstås helt okej att meddela alla sina vänner att något stort är på gång ;)

Utlottningen pågår till den 28 februari 24.00. Vinnaren presenteras på skottdagen den 29 februari!

Jag har använt vit jade, lavasten, krackelerad agat, frostad bergskristall, genomskinligt glas, svarta abacus och silverpläterad metall. Halsbandet är 95 cm långt + hänge 6 cm. Armbandet passar en handled på 16-18 cm. Båda kan så klart kortas eller förlängas för att passa vinnaren.

måndag 30 januari 2012

måndag 23 januari 2012

tisdag 17 januari 2012

Napphållare


En liten vardagspresent till yngste medlemmen i hundklubben. Vi pratade om napphållare igår på hundrundan och idag dök jag ner i gamla knappburken. Jodå, jag kom ihåg rätt! Hittade en gammal klämma i toppskick som säkert suttit på ett par hängslen som jag hade när jag var liten. Rotade runt i garaget för att hitta mannens sortimentlåda med O-ringar. Ha! Ljuv lycka när jag hittade den och  jag bar in o-ringen likt en relik i hobbyrummet. En restbit svart bomullstyg, lite läcker randig broderitråd och femton minuter senare... Ingen kommer att försöka tafsa på Antons napp!! Broderitråden ger en härligt "giraffig" effekt tycker jag. Det passar alldeles utmärkt, eftersom vi är ute i skog och mark mest hela tiden. Känns det inte lite extra bra när man har saker i gömmorna som bara ligger och väntar på att få bli till?
Har förstås läst på lite och napphållaren håller rekommenderat mått på max 22 centimeter.

lördag 14 januari 2012

fredag 13 januari 2012

Lite taskig timing..


Ja, nu när julen ska städas ut så fick jag för mig att virka lite hjärtan. Har en påse med virkade röda hjärtan i hobbylådan, sådär en 80 stycken.. De virkade jag för minst 10 år sedan, men jag hittade mönster DROPS 104-46 by DROPS Design. Exakt samma mönster som jag virkat mina röda hjärtan i! Ett lagom projekt, sådär en 10 minuter per hjärta. Nu tillverkar jag en ny påse presenter. Det finns väldigt många vita drömmar, gårdar, hem och skolor därute.. Dessutom hittade jag igår på IKEAS fyndhörna den gulligaste lilla konstgjorda gran. 35:- för en naturtrogen planta som jag inte kommer att kunna ta död på hur mycket jag än försöker. Kommer i alla fall att vara fint till nästa jul!

onsdag 11 januari 2012

Tacksam

Jag är tacksam för barnen/ungdomarna som håller på att slå ihjäl varandra. Jag är tacksam för att jag får gnabbas med mannen varje dag. Jag är tacksam för att min en gång saxkastande syster lugnat ner sig ;) Jag är tacksam för att vi i morgon kan fira en ny dag tillsammans!

Jag är tacksam för att jag får sitta och svära över mina pärlor samtidigt som jag ser det som en välsignelse. Imorgon är en annan dag.. Ny dag- nya bekymmer!

tisdag 10 januari 2012

torsdag 5 januari 2012

Nytt mobilfodral


Lyckades göra av med mitt virkade mobilfodral, förmodligen när jag steg ut ur bilen.. Har kommit på att jag egentligen vill ha ett fodral som jag kan hänga runt halsen. Kanon på jobb och kanon när jag är ute på rundor med hunden. Ingen risk att telefonen ramlar ur någon ficka och den är alltid skyddad mot regn innanför jackan. Utsidan är sydd i ett härligt jeanstyg med lite stretch från Stoff & Stil och insidan är sydd i svart bomullstyg från IKEA. Eget hittepå..

söndag 1 januari 2012

Svart med bling


Ett elastiskt armband med svarta glaspärlor samt grå Abacus (facetterade, discformade pärlor) och ett med kristall/genomskinliga Abacus.


Svarta glaspärlor och läckra silverfärgade kulor med strass. Elastiskt såklart!


Ja, du gissade rätt! Elastiskt armband med svarta glaspärlor 10 mm stora, strassrondeller och en läcker stor strasstub!