fredag 25 mars 2011

Snyt dig med stil kvinna!



K har helt villkorslöst lånat ut slägga och spett till mig så att vi ska kunna sätta upp nätstaket i trädgården. Någon sorts hyra måste man ju betala, så jag har köpt 10 penséer eftersom K älskar att plantera i krukor och dessutom har jag gjort en ängel i najtråd att sticka ner i krukan. När vi är ute med hundarna så har vi upptäckt att näsan konstant rinner. Det måste f-n ha med åldern att göra.. Inte sjutton stod kranen vidöppen för ett par år sedan!? Således måste denna ( läs dessa!) kvinna (-or) ha ett näsduksfodral så att hon kan snyta sig med stil!!

torsdag 24 mars 2011

Morgonens alster


En rejäl shoppingkasse i kraftigt grå/vitt bomullstyg. (Materialkostnad 5 kronor!)
Det blir en vana att ta med sig tygpåsar till mataffären och det blir en stor besparing både för naturen och plånboken. Kostnaden för denna kasse motsvarar 2,5 tunna plastkassar. Har ett par tygpåsar som jag sydde av gamla gardiner för ca 10 år sedan och de används fortfarande flitigt. Går alldeles utmärkt att tvätta och tumla!
Läste någonstans om en kvinna som folk skänker gammalt tyg till som hon sedan syr tygkassar av. Hon ställer sig utanför mataffärer och skänker bort dem. Alla svenska barn borde få sy en shoppingkasse på slöjden för att ge föräldrarna en liten boost för enkelt "vardagsmiljötänk". Tänk vilken nytta man kan ha av gamla gardiner i stället för att kasta tyget!

onsdag 23 mars 2011

Happybag


Min favoritvardagsväska har fått gå i graven..( Till dotterns stora lycka! Hon tyckte att den var för mycket "Bohem") Vill så gärna ha en liknande, så jag fick sy en prototyp. Den är fodrad med svart tyg och har två fickor inuti, samt en på utsidan. Blev hyfsat nöjd, men kommer att sy nästa en aning mindre. Med sin rejäla axelrem kan denna vara perfekt som skolväska/strandväska/jobbväska.
I sann "Malinanda" så kostade materialet till väskan ca 10 kronor. Älskar IKEAS stuvlåda! Man är inte så nervös för att göra fel när kostnaden inte är så hög..

Livstecken


Jag är inte död- jag har bara legat i dvala. Jag har jobbat mycket och inte haft jättestor ork för kreativitet. Sitter ofta och letar på nätet efter inspiration och detta halsbandet är ett resultat av detta. Det är supermodernt med blommor nu och detta är en handgjord organzablomma med en Swarowskikristall i mitten. Den är fastsydd på en flätad läderrem. Oh, så fin jag kommer att bli! Förhoppningsvis riktas åskådarens blick mot halsbandet och inte mot mitt fnasiga, vinterbleka ansikte. Försöker intala mig att jag åldras som ett vackert, dyrt vin - men rynkorna kring ögonen och celluliterna säger något annat....

torsdag 3 mars 2011

Utlottning-bara därför att :)


Har inget speciellt att fira, men är helt enkelt på gott humör. Plockade fram symaskinen och sydde en smyckesförvaring i egen design. Den är sydd i ett kraftigt, stilrent tyg i svart och vitt. Den rymmer 24 smycken. Perfekt för dig som brukar ha smyckesvisningar eller för dig som har lådan full av smycken. Skyddar smyckena mot slitage, inget mer trassel, tar liten plats och de genomskinliga fickorna gör den överskådlig!
Om du vill vara med i utlottningen gör du så här:
För 1 lott: Lämna en kommentar här i min blogg.
För 2 lotter: Länka från din blogg med bild, eller dela länk till dina vänner på Facebook.
För 3 lotter: Lägg till dig som ny följare.
Sista anmälningsdag är den 31 mars och jag drar en vinnare den 1:a april! ;)
Skriv gärna i kommentaren hur många lotter du deltar med!
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.