torsdag 27 januari 2011

Evighetsprojekt


Jag är ju inne i en virkfas, men det har jag även varit tidigare.Det måste vara minst 18-19 år sedan som jag började på ett riktigt stort projekt. Jag köpte garn i härvor och tvingade mannen att sitta med armarna brett isär, medan jag snurrade ihop nystan efter nystan. Lapp efter lapp virkades och dessa virkades sedan ihop till en duk som mäter 140 cm X 200 cm. Det hela avslutades med en liten uddkant.
Det tog mig ett helt år att slutföra detta projekt, men skandalöst nog har jag ALDRIG använt underverket...

tisdag 25 januari 2011

Små bakelser




Nu kom de små glasburkarna till nytta! De har stått i skåpet och tagit plats..
Tanken är att burkarna ska fyllas med badsalt i lika glada färger som locken.
Mönstret finns på Fröken Elsas virkblogg. En stor inspirationskälla! HÄR hittar du mönstret!

lördag 22 januari 2011

Fynd hos Bosses Antik

Gick in till "lumphandlaren" för att leta efter notblad. Tänkte använda dem vid fotografering, samt kopiera dem för att använda som omslagspapper och pysselpapper.
Bosse: - "Har du fler än 10, så kostar det en hundring."
Jag: -"Jag har 12 häften, men vissa är ganska tunna.."
Bosse: -"Ös på ett gäng till, så blir det bra!"
Hade inte tillräckligt med pengar i börsen, men här får man handla på krita.




När jag hade varit hemma och hämtat pengar och lämnat hunden, så tog jag ett varv till. Hittade en gammal fin psalmbok. - "Äsch, den får du!"


Ibland är det härligt att bo i en liten håla!

söndag 9 januari 2011

Elastiska armband

Jag har inte gjort några elastiska armband tidigare eftersom de har känts lite ömtåligare. Nu har jag gjort ett försök med den gummitråd som rekommenderas av de flesta. Jag har använt mig av dubbel tråd som knutits med kirurgisk knut på två olika ställen i armbandet, samt förseglat knutarna med limmet Hypo-cement. Det viktigaste med elastiska armband är att de skall rullas på handen och inte "stretchas" onödigt mycket för bättre hållbarhet.


Har även gjort ett 3-radigt armband med sötvattenspärlor och en läcker strassring.En rad vita, en rad svagt rosa och en rad i färgen peacock.

torsdag 6 januari 2011

Tomtar på loftet!?


Lite galet är det kanske att virka sig en tomte nu när julen ska städas ut, men jag hittade mönstret i en gammal tidning härom dagen. Allt material fanns hemma, så jag var tvungen att prova. Jag tycker att den är så charmig i sin enkla design. Jag har ju i alla fall gott om tid på mig att producera ett par till så att det blir en familj...