onsdag 29 december 2010

Lapis Lazuli


Ett kort halsband i härlig blå färg, men för den som är intresserad så kan det betyda så mycket mer..
Lapis Lazuli är en antik ädelsten. Den har haft stor betydelse både i Grekland och Egypten. Det är en av de mest kraftfulla stenarna. I Egypten begravdes man med en skarabé av Lapis och de använde även stenen som en symbol för sanningen.
Lapis Lazuli står för energierna: Kärlek, skydd, kraft och healing.

onsdag 22 december 2010

Trikåremsor


Hittade en bit vit jersey i hobbylådan. Den blev över efter att vi haft klubbhoppning på ridskolan för länge sedan. Jag letade efter en vit polotröja i affärerna, men just då fanns det bara i fina hästsportaffären. Kostade så klart därefter.. Körde till Stoff & Stil i Malmö och köpte en färdigklippt bit för 30:-. Sydde mig en polo och nu blev resterna en virkad korg/skål.

tisdag 14 december 2010

Julsmycke


Ett set med massor av silverpläterade delar och röd howlit.

Armband

Ett maffigt halvstelt armband med strass, onyx och läckra svarta stenkulor med lite glitter i. Perfekt till nyårsafton!



Ett par enkla armband på memorywire:


tisdag 7 december 2010

Memories




Kollade in Mervis blogg http://mervissmycken.blogspot.com/ och såg hennes fina tenntrådshalsband. Det lockade fram ett litet minne. När min dotter föddes fick hon ett litet tenntrådsarmband av min dåvarande absoluta bästis som jag tyvärr inte träffar längre. Så blir det ibland.. Man växer ifrån varandra och man "klickar" kanske inte ihop med respektive. Ett underbart minne är i alla fall "Ninnis" armband, blott 11.5 cm långt. Tänk att det verkligen passade!! Modellen är sonens Kisen (katt på skånska). När man gick mammaledig hade man inte obegränsat med pengar, men när han satt på min höft i affären fick han syn på detta gosedjur och skrek KISEN! Det var relativt dyrt så jag försökte distrahera honom, men det gick inte. Det var kärlek vid första ögonkastet!! Denna lilla katt har vårdats ömt och varit med om många äventyr. Han fick träffa "doktorn" på dagis och bli omplåstrad och han fick följa med in i operationsrummet när sonen skulle sövas inför en bråckoperation. Sedan satt han i min bröstficka och väntade nervöst på att husse skulle vakna efter ingreppet..