söndag 26 september 2010

Att möta hösten med stil!


Det känns för tidigt att plocka fram vantarna, men ett par pulsvärmare är perfekt för den frusne. Bra även för oss pärlare som ibland blir lite överansträngda i handleder och händer. Tja, jag blir det i alla fall.. Värme gör alltid gott!

fredag 24 september 2010

Händiga familjen!







Maken ska ut på gubbahelg i Simrishamn med svågern och moderns sambo. Det handlar om övernattning i motorbåt, fiske, öl och universums problem. Maken är ute efter torsk och har tillverkat sina egna "tåskadrag" av förkromade kopparrör, smält bly och plastiga bläckfiskar.

tisdag 21 september 2010

Jag vann!


Jag kom på första plats i Frost08´s smyckestävling på temat Bohemian! Det är så konstigt.. Ibland tar så lång tid att skapa ett smycke och jag gör om det flera gånger.. När jag såg detta tema efter en arbetsnatt på 10,5 timmar så gick jag rakt in i mitt rum och på 5 minuter hade jag skapat armbandet. Beskrivningen av hur jag tänkte om smycket bara bubblade ur mig och jag fotade snabbt. Tror aldrig att någon skulle kunna gissa var det är fotat... Slängde det på motorhuven på mannens gamla Mazda 323F. Tyckte att den grå färgen framhävde smycket :-)

onsdag 8 september 2010

Använd gåva


Nostalgi.. Städning och ordning kan jag blunda för, men när det gäller hantverk så är jag lite av en pedant. Det första jag tittar på är noggrannhet och kvalitet.. Förra året fick jag en present av sonen och jag använder den ett par gånger per vecka. - "Mamma, jag hade lite tid över på syslöjden och skulle göra någonting. Jag gjorde en nåldyna till dig!"
-"Tack snälla J, men har du inte nästat ihop den lite för snabbt och du - det hänger ut en ögla där på sidan.."
" Mamma, det förstår du väl att jag hade bråttom och den där öglan är för att du ska kunna hänga upp nåldynan!"
Tänk att jag är så enkelspårig att jag inte förstår det uppenbara!!

fredag 3 september 2010

Kobolt & cerise




Jag tycker att vi behöver smycken med färg hela året runt!