måndag 31 maj 2010

Sommarbukett


Tog en runda med hunden. Det känns mer som höstväder än sommar, men när barnen kommer hem idag har de bara 9 skoldagar kvar till sommarlovet. Sommarblommorna har i alla fall slagit ut och syrenerna luktar underbart.

Länkat somrigt med infärgad jade




Korta, enkla länkade halsband i ljuvliga sommarfärger.

Fotlänk


Jag har aldrig använt vristsmycken och har missat att det finns väldigt många som gör det.. Jag gillar det enkla och detta är min variant.

tisdag 25 maj 2010

Glasfusing











Det var förbaskat svårt att fotografera glassmycken. Energin låg kanske inte helt på topp efter möte samt en natts arbete, vilket resulterade i 16 arbetstimmar... Vill ändå gärna visa lite. Använde mig av dichroiskt glas (metalliskt) i alla smycken eftersom det ger det lilla extra. Genom att inte alltid lägga klarglas över hela smycket får man en TV-effekt eller 3D-effekt. Smyckena är betydligt vackrare i verkligheten eftersom de skiftar färg beroende på ljus och klädsel. Här är en del av produktionen!

Nya projekt


Tog i helgen en tur till den lokala "lumphandlaren". Tänkte försöka gjuta lite snygga betongfat. Nu ska jag bara hitta tiden till alla impulser och idéer..

fredag 21 maj 2010

Glasat var det här!


Har så varit på kurs.. Vi var bara 3 deltagare med en mycket engagerad kursledare. Fick nästan hjärnsläpp! Så mycket fint glas.. Hur blir egentligen slutresultatet? Känner att man först efter första bränningen kan utvecklas och möjligtvis kan planera slutresultatet helt seriöst. Kul när till och med kursledaren erkänner att hon förmodligen kommer att tjuvkika under bränningen... Kursledaren planerar att ha öppna workshops där man gör sina smycken och betalar per vikt. Passar mig ganska bra eftersom den lilla ugnen vi använde kostar ca 15.000 :-. På söndag får vi se resultatet! Antingen blir det fiasko eller alldeles fantastiskt underbart!

måndag 17 maj 2010

Fusingkurs


Det finns så många tekniker jag vill lära mig.. Mycket information kan man hitta genom Google, men man sitter ändå ensam hemma på kammaren. På fredag ska jag till Aggarps Möllebostad utanför Svedala och få min första inblick i glaskonstens smycken. Man kan aldrig lära sig för mycket!

tisdag 11 maj 2010

Ett halsband till M



Har inte fått svar ännu om detta var vad hon tänkte sig.. Får väl se om det blir godkänt..

Som på bilden..


Kära återkommande kunden M hittade en bild i tidningen.. Tror du att du kan göra ett halsband till mig? Jag har hittat en bild. Jag vill ha det som på bilden, men inte med en stor pärla fram. Jag vill inte ha en silverpläterad pärla fram, utan en strasspärla. Jag tycker om öglan fram, men vill inte att det ska vara knäppningen utan vill ha ett magnetlås bak.. Älskar utmaningar!!! Får se om M blir nöjd med min prototyp.

Original





Det var ett tag sen senast.. Har arbetat mycket och det kommer alltid något annat i vägen. Fick lite pysselgrejor av kära modern. Retro mig hit och vintagelikt mig dit! Detta är äkta vara. Good stuff!!