tisdag 27 april 2010

Fler hängen..





Ska på en tillställning imorgon där det efterfrågats avtagbara hängen. Sitter och plockar lite i lådorna.. Blomhängena är inspirerade av Mervis smycken. Sen är det en blandning av halvädelstenar, jade, silverpläterat och glas.

måndag 26 april 2010

Sötvatten & keramik


Stora läckra sötvattenspärlor tillsammans med silverpläterade kulor och keramikpärlor som börjar bli så populärt.

lördag 24 april 2010

Öppet hus på barnens skola!



Massor av trevliga stationer.. I sonens klassrum bjöd barnens textillärare på lite pyssel. Gjorde ett armband, så klart.. Dottern tyckte att mina "vanliga" armband är finare. Men jag ser ju alltid utvecklingsmöjligheter! Tänk svart armband med svart langettsöm och lite yllebroderi.. Tack Carol för inspiration!! Langettsömmen ser betydligt bättre ut när armbandet är knäppt än rakt! ;-) PS. Tack för att du sprang och hämtade mörkgrön tråd till knapparna! Jag fungerar inte om det inte är färgkoordinerat!! DS.

tisdag 20 april 2010

Änglar - finns dom?


Det har inte blivit så mycket pysslat veckan som gått.. Förra veckan jobbade jag 53 timmar och i natt satt jag vak i 12 timmar. En seg patient- har varit väntat dödsfall i ett år nu.. Han klamrade sig fast hela natten. Tänk om det hade funnits resurser för alla i vårt samhälle att känna att man inte är ensam när dödsångesten sätter in och att det finns någon som ser till att man får morfin så fort det gör ont..

torsdag 15 april 2010

Avtagbara hjärthängen


Fick en förfrågan om avtagbara hängen. Det behöver ju inte alltid rassla.. Jag har använt mig av silverpläterad tråd och sötvattenspärlor.

onsdag 14 april 2010

Unisex


Fru Pärla har en beskrivning på armband i lädersnöre som man gör av halvslag. Jag hade allt material hemma och knöt med 2 mm lädersnöre. Blev riktigt nöjd. Det blev ca 1,5 cm brett och jag använde det direkt. Armbandet känns tillräckligt neutralt för att även en kille ska våga använda det.

fredag 9 april 2010

För djurälskaren


Ett litet försök att hitta på något annorlunda.. Ett armband av konstgjord silkessnodd som jag bara knutit i vanliga knutar. Har satt på en agat och en vacker bergskristallkula. Vid låset hänger en tag med ett tassavtryck. Halsbandet är ett hamrat hjärta fullt av tassavtryck och en agat. Hänger på en enkel lädersnodd.

tisdag 6 april 2010

Somrigt med turkoser


Långt länkat halsband med äkta turkos. Kommer att bli kanonsnyggt till vitt..

Vitt & metall


Ett kort halsband med stora maffiga sötvattenspärlor blandat med massor av mellandelar i silverpläterad metall.

söndag 4 april 2010

Familjehalsband



Barnens namn på framsidan, föräldrarnas initialer på hjärtat. På baksidan kan man få ett personligt meddelande stansat. I detta fallet är familjen troende och vad passar då bättre än ett utdrag ur Korintierbreven.. " Störst av allt är kärleken "

Resultatet av påskmarknaden..



Hmm sådär.. Försök aldrig konkurrera med Skånes konstrunda! Jag ska väl inte klaga, var nog en av dem som sålde mest. Tråkigt för de fantastiska hantverkare som inte fick sålt en enda sak! Jag hittade ett underbart halsband av Pernilla Mårtensson i porslinslera målat med platina. Det kallade på mig. Jag såg omedelbart änglavingarna medan dottern tyckte att det såg ut som en rumpa.. Bytte sedan ett halsband med en kula i candyjade mot ett hjärthalsband även detta i platinamålad porslinslera av Pernilla. Supernöjd! Är det bara vi "konstnärer" som kan se storheten i varandras skapelser!? Underbart att träffa nya människor! Pernilla driver förresten Kool Down massage i Malmö om någon behöver lite avkoppling! Det var fantastiskt kallt och förkylningen kom som ett brev på posten! Man är en riktig klenis!

fredag 2 april 2010

Glad påsk!


När sonen fyllde 12 i december kom mormor med en blombukett i en tennmugg som hon köpt på loppis. Nu finns det alltid en grabbig vas när sonen får blommor. Den är så vacker på vårt rustika köksbord av ek att jag lånade den av sonen till tulpanbuketten. Bra jobbat mormor!