tisdag 30 mars 2010

Matchande set




Stora facetterade glaspärlor, buketter av silverpläterade blommor och en underbar stor pärlhatt som påminner mig om en blomklocka.

Storasyster




En beställning till en alldeles nybliven liten storasyster.

Rosenkvarts & glitter


Ett härligt armband trätt på Artistic wire 20 Gauge. Strassrondellerna gör att det glittrar härligt i solen!

måndag 29 mars 2010

Snoopy



Ett armband tänkt för vuxna med barnasinnet kvar. Röd korall, stora vita sötvattenspärlor och silverpläterade detaljer.

torsdag 25 mars 2010

Displayer


Har man drivet att göra allting själv så.. Köpte spillbitar av plexiglas och engagerade maken. Han tycker att jag är koko, men brukar gå att övertala. Jag ritade en mall, han sågade, värmde med värmepistol och vi böjde.. Långa halsband är perfekta att visa på dessa displayer eftersom man ser hela smycket.

onsdag 24 mars 2010

Svart-vitt


Ett långt länkat halsband i svart och vitt. Matt agat, facetterad bergskristall, vita sötvattenspärlor, snäckskalspärlor, läckra cloisonnépärlor och silverpläterade detaljer...

Blackstone & lila drizzle


Dottern tyckte att detta långa halsband var lite tantigt. Men jag har upptäckt att det finns inget ungdomligt eller tantigt. Unga tjejer har ibland köpt smycken som jag själv känt var för äldre och vice versa..

Långt maffigt i vita nyanser



Börjar få lite panikkänslor inför påskmarknaden. Måste producera.. Jobbar 5 nätter denna vecka och då är jag inte så effektiv. Blev i alla fall inspirerad av Kajodesigns länkade halsband och skapade detta härligt tunga smycke.

fredag 19 mars 2010

Bee my honey


Hittade ett underbart bihänge och fick en liten idé.. Mattslipade agatkulor, krackelerad gul bergskristall och silverpläterade mellandelar. Lite påsk men ändå gångbart hela året!

onsdag 17 mars 2010

Storstrut


Nero blev kastrerad igår. Han var en så kallad Einstein.. För oss som kan tyska blir detta fantastiskt roligt. Han hade bara "en sten" i påsen - dvs han var kryptorkid. Veterinärerna rekommenderar alltid kastrering vid detta tillstånd eftersom det kan leda till tumörer när den ena testikeln ligger i buken. Trodde att jag skulle hämta en hund med ett snitt i ljumsken, men hittar en morfinpumpad liten varelse med hela buken uppskuren. Fruktansvärt svår operation! Nackdelen med morfin (även för människor) är att det kan påverka andningen. När jag satt och vakade över Nero i ett undersökningsrum hos veterinären fick han sammanlagt 3 andningsstopp. Vid de 2 första räckte det att jag knäppte honom på nosen, men vid det sista fick jag köra 3 fingrar i sidan på honom.. Han var så medtagen att veterinären lät kanylen sitta kvar i benet för eventuell akut medicinering. Den drar jag själv idag eftersom jag inte vill att han ska behöva åka iväg till veterinären bara för det. Familjen har beslutat att det aldrig blir fler djur..Denna lilla sega schnauzer hoppas vi få behålla i många år framöver. Efter allt han gått igenom är han fortfarande kärleksfull och visar tillit till människor. Det har grävt ett rejält hål både i plånbok och ork hos familjen men får vi bara behålla honom är det värt allt! Det är "bara" en hund, men man får en helt annan förståelse för människor som förlorat sina närmsta anhöriga..

Lapptäcke


Förr sydde jag många lapptäcken, framför allt i babystorlek. Det började när jag fick barn. Det är trevligt att ha med ett eget täcke att lägga på golvet när man med sin baby hälsar på hos andra. Passar även i barnvagnen. Detta är det enda jag har kvar av denna tidskrävande precisionsproduktion. Är det något jag hatar så är det ett lapptäcke där hörnorna inte möts!! Detta får följa med till marknaden..

söndag 14 mars 2010

Blå vimpelgirlang


Så har jag då äntligen sytt färdigt girlangen i blått också!

Snutte med pill


När man ska stå på påskmarknad med fler smyckestillverkare gäller det att ta med allt man har! Har en massa tyg liggande..

fredag 12 mars 2010

Hurra!


Maken trollade med knäna! Nåja inte riktigt.. Tur att han är så envis. Det tog väl så där en 8 timmar sammanlagt och en lång radda svordomar men nu fungerar datorn igen! Bilderna är borta, men det misstaget kommer man ju aldrig att göra om igen!

torsdag 11 mars 2010

Rosa & Gunmetal


Härliga stora rosa sötvattenspärlor och Artistic Wire i färgen Gun Metal. Fotograferat på originaldokument från 1878. Husdokument med avbetalningsplan som sträcker sig över 6 år. De första 5 avbetalningarna ligger på 100:- årligen och den sista på 70:-!

onsdag 10 mars 2010

Pink rose



Det är något speciellt med risformade sötisar. De ser liksom lyxigare ut.. De ljuvligaste rosa sötvattenspärlor och silverfärgade Matsuno seedbeads samt ett silverpläterat hänge finns i detta halsband!

Datakrasch


I går kväll skulle maken hjälpa mig med att försöka få bort det sketna UBUNTU från min laptop. Han är duktig på datorer, men plötsligt kraschade datorn. Totalt omöjlig att återuppliva. Den är i stort sett helt ny, så jag blev lite upprörd. Riktigt nära tårarna blev det när maken frågade om jag bränt över alla bilder på cd och sparat. Brännaren fungerade inte som jag ville på min förra laptop så jag har liksom skjutit upp det hela. Många bilder saknar jag inte alls, men alla valpbilder och en hel del bilder på barnen skulle jag gärna vilja ha tillbaka. Maken satt i förmiddags i ca 4 timmar och försökte få fram bilderna, men icke! Dessutom vill skitdatorn inte ta emot nya program trots att han tömt den helt. Verkar som om vi måste kontakta tillverkarna och få fatt i någon sorts återställningsskiva. Vad har vi nu lärt oss av detta? Skjut inte upp saker och ting!!!

Min variant


Visst är det svårt att komma på en helt unik smyckesdesign.. Det finns alltid någon som gjort något liknande. Härligt att vi kan inspirera varandra genom våra bloggar. Hoppas att mina alster får det att klia i fingrarna på någon därute.. De senaste veckorna har i alla fall jag fått ett uppsving i skaparglädjen tack vare alla fina bilder. Min syster http://sarabokwall.blogspot.com/ har gjort sin variant efter inspiration av Marie-Louise och här kommer min.

måndag 8 mars 2010

Berlocker på läder


Jag är verkligen inne i en armbandsfas. Man kan aldrig få för många armband! Dessa armband är gjorda av läderband med ett jättestarkt magnetlås och massor av berlocker. Jag gillar ju när det rasslar.. Superlätt att ta på sig! Extremt stolt över mina hemmagjorda avslut som gjorts på en strumpsticka. Sånt som bara en pärlnörd kan uppskatta..

Wraparmband


Ett långt armband som går att vira fyra gånger runt handleden. Massor av berlocker gör att det rasslar härligt. Jag har även gjort dessa armband i silvergrått och svart. Jag har använt mig av så kallad Rattail, en silkessnodd som jag flätat. Man får härlig kramp i fingrarna när man hållt på ett tag!

Vitt memory


Ännu ett användbart armband av memorywire, denna gången i vitt.

Ris & Ros


Ett kort halsband med risformade sötvattenspärlor av hög kvalitet med silverfärgade Matsuno seedbeads mellan. Ett enkelt smycke som förgylls av en fantastisk ros i silverpläterad metall. Detta är ett av mina favorithängen.

Långt halsband i vitt


Massor med vita sötvattenspärlor, bergskristall och snäckskalspärlor och ett underbart hjärthänge som det går utmärkt att stansa budskap på. Det är en annan av mina favoritbloggare som inspirerat mig att plocka fram alla vita pärlor.. Kolla in http://messinidesign.blogspot.com/

Fler armband


Ja så har jag då klarat av tuffa arbetsveckan. 5 nätter och 51,5 timmar. Dessutom var jag i fredags på 2 timmars utbildning så att jag kan bli HLR-instruktör igen. Arbetar på en gruppbostad där man blandat högfungerande ADHD, ADD, vård i livets slutskede och gravt förståndshandikappade. Om jag inte haft mitt pyssel hade jag nog blivit knäppare än jag redan är.. Klagar inte, nu är jag ju långledig i 10 dagar.. Men nog märks det att man inte är 20 år längre. Innan man fick familj kunde man sova hur mycket som helst. Under den här veckan finns det inte ork för så mycket pyssel, men Marie-Louise vackra armband inspirerade mig. Titta in på hennes blogg! http://smyckenochsmulor.blogspot.com/

tisdag 2 mars 2010

Succé


När storasyster till bästaste vännen såg bokmärket utbrast hon: - " Oh, kan inte jag få köpa ett!?" Hon är ännu större bokmal än lillasyster.. Oh du lilla söta.. Du ska FÅ ett eget. Till Matilda från Malin! Hmm.. Ska kanske behålla det själv!?.. Matilda är liksom jag inte så Girly Girly, utan vi är mera jeanstypen. Tack snälla Karin Messini för inspiration!